Din elmätare

Vi fjärravläser din elmätare

Minst en gång i månaden läser vi av din elmätare med hjälp av fjärravläsning.  Genom detta blir du fakturerad för den el du förbrukat vid varje faktureringstillfälle.

Om du någon gång skulle behöva stänga av strömmen är det viktigt att du gör det på rätt sätt. Här hittar du en manual som beskriver hur din elmätare fungerar.

Lite mer teknisk information för dig som är intresserad

Det finns ett antal olika mätartillverkare och system för att kommunicera och samla in mätvärde på. Staffanstorp Energi AB har valt ett system från Landis+Gyr Enermet AB. Systemet heter AIM och det sätt vi valt att kommunicera med elmätarna på är i första hand det befintliga elnätet. Systemet bygger på att elmätarna E120 Lt skickar tillbaka en kodad signal som innehåller mätvärdena i våra befintliga elkablar. Mätvärdena samlas upp i nätet och sänds till Landis+Gyr Enermet via GPRS, samma teknik som används för mobiltelefoni. I deras AIM system utförs ett antal kontroller av bland annat kodning och sedan skicks värden till vårt debiteringssystem en gång i månaden. I undantagsfall om kommunikationen i våra elnät inte fungerar eller störs så kan vi sätta en annan typ av elmätare E120Gt alt. E120Gi, som kommunicerar direkt från mätaren till AIM systemet med GPRS. I de nya mätarna finns även teknik för att mäta spänningsnivåer, strömavbrott mm.

 

Aktuellt

Abonnemangskontrakt

Anmälan för ägarbyte görs nu på vår hemsida på fliken Kundtjänst. Vid inflytt, välj Abonnemangskontrakt och vid utflytt, välj Uppsägning Abonnemangskontrakt.

Vi söker EL-TEKNIKER / EL-MONTÖR

Arbetet är mångfacetterat och består av övervakningsutrustningar 110Vls, lågspänningsdistribution 0,4kV och högspänningsdistribution 11 och 22kV.

Energiskatt

Energiskatt flyttas från elhandelsbolagen till elnätsbolagen  Klicka på länken ovan för mer information

Nya telefontider

Från och med idag måndagen den 26 juni har vi nya telefontider. Vardagar mellan 9.00-12.00. Detta gäller vid fakturafrågor samt ägarbyten.